laman web vs fesbuk
Website

Laman Web vs Fesbuk

topik menarik hari ini, iaitu laman web vs fesbuk . Laman Web Mini Produk Pertama  laman web vs fesbuk , mana beri impak yang lebih berkesan dalam pemasaran? masih ingat tak beberapa bulan lepas, saya ada launch mini product iaitu Set Buang Kurap   mini produk ini telah menghasilkan pendapatan sampingan kepada saya sebanyak RM 2,800 sebulan.   pernah nampak…

Teruskan Bacaan

ASAS BINA WEBSITE
Website

Asas Bina Website

jika membina rumah memerlukan asas, begitu juga dalam membina laman web. Asas Bina Website ini mudah diaplikasi dengan beberapa konsep mudah. Metafora Website dan Rumah ” Jika…..hosting ialah tanah ,domain/website ialah rumah “ 1. 2 Asas Bina Website Yang Anda Perlu Ada  asas sebuah rumah mestilah punyai – elektrik – air   begitu juga dengan asas website – plug in…

Teruskan Bacaan

pemasaran tunggal adam jamaludin
Pemasaran

Pemasaran Tunggal, Adakah Ianya Efektif ?

dah tahun 2018, adakah anda masih guna single marketing AKA pemasaran tunggal? Pemasaran Tunggal ialah anda masih menggunakan satu platform untuk melakan pemasaran produk atau servis anda. jika anda masih berada pada strategi ini, anda pasti sedang berhadapan dengan situasi seperti ini reach yang suam-suam sales tidak berapa berkembang puncak jualan pada plateau yang sama leads anda tidak berkembang new…

Teruskan Bacaan

updatge wasap my
Pemasaran

Whatsapp 2018 telah UPDATE.

Adakah anda tahu wasap.my telah pun update? pada awal Ogos 2018 ni, satu perubahan telah berlaku pada wasap.my yang ramai usahawan masih tidak tahu. perubahan itu sekaligus menggantikan sistem lama khususnya dari segi pendaftaran. Adakah anda pernah menggunakan wasap.my? jika belum , jom cuba. Tekan sahaja WASAP.MY  Perubahan yang dilakukan oleh wasap.my ada dua perubahan major yang dilakukan oleh wasap.my.…

Teruskan Bacaan

berapa lama seo tunjukkan hasil
Pemasaran

Berapa lama SEO tunjukkan hasil

Bila work out on SEO Nak cepat , sila iklan. Tapi please notice Dengan Iklan… 1. Ianya tak kekal 2. Clickrate 30% 3. hasil cepat 4. Guna duit sebagai currency 5. Bidding dengan competitors Tapi Dengan Cara  Free… Nak go for free mechanic SEO 1. Rajin update 2. clickrate tinggi, bouncing rendah 3. Hasil lambat 4. Kena promote 5. Time…

Teruskan Bacaan

pemasaran white hat
Pemasaran

Pemasaran White Hat SEO dalam Website

Pemasaran White Hat SEO dalam Website adakah anda masih mencari jalan untuk lakukan pemasaran white hat SEO dalam website atau digital marketing yang bakal mudahkan website anda naik ke depan engin pencari? sebelum itu, jika anda masih ragu-ragu, adakah teknik yang anda guna ini teknik pemasaran white hat atau black hat, boleh klik post di sini terlebih dahulu , ” Awas!…

Teruskan Bacaan

pemasaran black hat
Pemasaran

Awas! Adakah Anda Guna Pemasaran Black Hat atau White Hat ?

TOPI HITAM VS TOPI PUTIH adakah anda gunakan pemasaran black hat dalam digital marketing? Adakah anda sedar atau secara tidak sedar apakah teknik topi hitam dalam pemasaran online aka digital marketing? dalam  topik kali ini , lebih menjurus kepada pemasaran internet iaitu SEO. SEO ialah Search Engine Optimization. Teknik ini digunakan untuk bawa laman web ke engin pencari. Jika anda…

Teruskan Bacaan

bina seo
Pemasaran

3 Cara Mudah untuk Bina SEO

tak dinafikan setiap dari kita nak bina SEO dari page belakang sehinggalah ke page hadapan. Betul kan? Untuk bina SEO, ianya mudah sangat dan hanya ambil masa kurang dari 2 minit untuk lakukan.  Lebih utama lagi, sebagai Usahawan Internet, laman web adalah identiti kepada personal branding, servis mahupun produk. Dah sedia nak tingkatkan dan bina SEO untuk laman web anda?…

Teruskan Bacaan

usahawan internet
Motivasi

3 Habit Jutawan Usahawan Internet Perlu Ada

MASIH RAMAI USAHAWAN  INTERNET BELUM ADA WEBSITE! Dapatkan servis pembinaan website dari saya AdamJamaludin. Website ini akan membantu meningkatkan sales anda, menceritakan produk anda  serta membuat jualan setiap hari untuk anda.  SLOT TERHARD dan EKSLUSIF sehingga 28 Julai ini.  Klik di sini sekarang!  Atau hubungi saya di 013- 6547910. * *Hubungi sekarang untuk EARLY-BIRD PROMO- Iklan Selama Sebulan dan Penjanaan Trafik Percuma Di Website…

Teruskan Bacaan