bina seo

tak dinafikan setiap dari kita nak bina SEO dari page belakang sehinggalah ke page hadapan. Betul kan? Untuk bina SEO, ianya mudah sangat dan hanya ambil masa kurang dari 2 minit untuk lakukan.  Lebih utama lagi, sebagai Usahawan Internet, laman web adalah identiti kepada personal branding, servis mahupun produk.

Dah sedia nak tingkatkan dan bina SEO untuk laman web anda? jom ikuti cara mudah ini. Jika anda mahukan Strategi Pemasaran Berkesan Tahun 2018, boleh klik di sini .

Lets Get Started !

Teknik ini dinamakan teknik BACKLINK, teknik yang popular dari tahun 2000 dan masih relevan sehingga sekarang. Backlink ini terbahagi kepada dua iaitu internal backlink dan external backlink

bina seo

1.Internal Backlink

internal backlink ini boleh dilakukan dengan memberikan link-link dari blog di website anda. Dalam kata lain, buatkan satu referral link yang memboleh pengunjung di laman web untuk pergi ke post lain di blog/website anda.

kekerapan ( kuantiti )  dan tempoh pengunjung di website anda membantu Google identify website anda sebagai website yang berkualiti , secara tidak langsung membantu bina SEO anda

2. External Backlink

external backlink ini ialah link link laman web anda yang berada di luar laman laman web. Anda punyai referral atau source luar seperti dari facebook, dari website lain yang membantu menghasilkan pengunjung kepada website anda. Dalam kata lain, external backlink ini adalah ASET kepada website anda. Semakin banyak external backlink, semakin tinggi aset anda, semakin ramai pengunjung yang akan datang ke laman web anda.

dalam kata lain , tinggi external backlink anda, ianya akan Improve SEO anda secara tidak langsung.

seperti contoh, website anda adalah tentang Bakery, anda promote website anda dari source luar seperti di group-group berkaitan industry bakery, pengunjung yang datang dari group-group ini akan ke laman web anda.

  1. mereka akan menjadi pengunjung laman web anda
  2. mereka akan meluangkan masa di laman web anda

formulanya..

Pengunjung  + Jumlah Masa Mereka di Laman web = Bina SEO anda

mudah kan nak bina seo ? kurang dari 5-10 minit sehari anda dapat tingkatkan rating anda sedikit demi sedikit di engin pencari. Jika perkongsian ilmu ini bermanfaat, jom share.

MASIH RAMAI USAHAWAN  INTERNET BELUM ADA WEBSITE! Dapatkan servis pembinaan website dari saya AdamJamaludin. Website ini akan membantu meningkatkan sales anda, menceritakan produk anda  serta membuat jualan setiap hari untuk anda.  SLOT TERHARD dan EKSLUSIF sehingga 28 Julai ini.  Klik di sini sekarang!  Atau hubungi saya di 013- 6547910. * *Hubungi sekarang untuk EARLY-BIRD PROMO- Iklan Selama Sebulan dan Penjanaan Trafik Percuma Di Website Baru Anda melalui medium KHAS untuk anda bernilai RM 880!*

Website Promosi Merdeka

Adam Jamaludin

Beliau adalah Profesional Website Designer. Membantu Usahawan dalam dan luar negara untuk membina perniagaan dan jenama melalui laman web. Tiada website yang tidak dibina melainkan datang bersama hasil iaitu membantu meningkatkan kredibiliti dan jualan kepada Usahawan.

Adam digelar Master Mind dalam Mereka Laman Web

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart