Konten Blog

Aku Seorang Website Designer

ingat tak masa sekolah dulu ada kena buat penulisan ” Aku Sebatang Pensil “hari ni aku nak tulis ” Aku Seorang Web Designer “ Aku

Selepas Setahun Menjadi Oppa…

Salam wbt. Lama rasanya tak menulis blog. Lama tak menulis? Tak jugak sebab selalu aktif di ruangan facebook. Kalau dekat blog ni bila dah menulis,

HOW WE HANDLE PROBLEM IN WEBSITE

UPDATE KES MR ANON SEMALAM.. (boleh klik di sini untuk lihat apa kes tu) sharing a few moment. semalam jumaat, punyalah banyak task nak siapkan,

Kelas Website E-Commerce 2019

KELAS WEBSITE E-COMMERCE 2019    Pada 28 hari bulan ini , saya akan Kelas Website E-commerce saya yang pertama Siapa yang patut join kelas ini?

Apa itu SEO

INI IALAH VIDEO INFO DURASI 1 MINIT Apa itu SEO ?     Seo ini adalah cara untuk kita naikkan web kita di engine pencari.

Bina SEO dengan Cara Mudah

Salah seorang future klien saya pinta untuk buatkan SEO ranking untuk keywords yang ada carian sehingga 8600 carian sebulan. Jawapan saya, boleh sahaja. Whats the

Jutawan Kuih Muih di Malaysia

zaman sekarang ini, ramai usahawan muda beralih kepada perniagaan online. Perniagaan tradisional seperti perniagaan kuih muih , sarapan pagi seperti nasi lemak, mee goreng dsb

usahawan terpilih

Usahawan Terpilih Oktober Ini!

Assalamualaikum wbt, salam sejahtera. Tahniah saya ucapkan pada usahawan terpilih pada bulan Oktober ini untuk memiliki laman web percuma.   tanpa berlengah, saya umumkan nama

3 Usahawan Terpilih

3 Usahawan Terpilih Pada Bulan Ini

assalamualaikukm wbt, salam sejahtera, berikut ialah 3 Usahawan Terpilih pada bulan ini yang saya pilih untuk binakan laman web secara percuma adakah anda mahukan laman

marketing milo

Rahsia Marketing Milo

Hari nie saya nak bagi Tutorial dengan kejayaan biz di dunia yang kekal berpuluh malah ada beratus Tahun Di Muka Bumi Nie Kita tengok Milo

nasihat tun mahathir

Nasihat Tun Mahathir Untuk Usahawan Melayu

Perdana Menteri Malaysia, Tun Mahathir Mohamad dalam suatu ucapannya telah nyatakan beberapa nasihat untuk usahawan supaya maju dalam perniagaan. Berikut adalah 3 Nasihat Tun Mahathir

waktu terbaik untuk post di media sosial

Waktu Terbaik Post Di Media Sosial

Apakah waktu terbaik post di media sosial ? Anda aktif beriklan atau selalu mencari waktu engagement yang tepat di media social especially facebook dan instagram?

laman web dan facebook

Reality Website vs Media Sosial

Disebabkan ramai usahawan di malaysia tak tahu so kami rungkaikan untuk anda apa perbezaan FB & WEBSITE? FB – Tempat engagement bersama pelanggan & bakal

tips tingkatkan engagement di Instagram

Engagement di Instagram

  Instagram baru-baru ini mengubah software sosial media mereka, yang telah menyebabkan penurunan penglibatan pengguna (engagement) . Dalam kata lain, jika anda mahukan lebih banyak

tips maju dalam marketing

Tips Maju Dalam Marketing

TIPS MAJU DALAM MARKETING Anda telah cuba berbagai-bagai cara untuk buat marketing dan at the end of the day, result yang anda kecapi tidak memberangsangkan?

branndstory penting

Brand Story Penting Dalam Website Anda

Kenapa Brand Story Penting Dalam Website Anda kenapa Brand Story penting digunakan untuk jalinkan hubungan Manusia dengan Pengguna   Mengapa Brand story Penting ? Hubungan

laman web vs fesbuk

Laman Web vs Fesbuk

topik menarik hari ini, iaitu laman web vs fesbuk . Laman Web Mini Produk Pertama  laman web vs fesbuk , mana beri impak yang lebih

ASAS BINA WEBSITE

Asas Bina Website

jika membina rumah memerlukan asas, begitu juga dalam membina laman web. Asas Bina Website ini mudah diaplikasi dengan beberapa konsep mudah. Metafora Website dan Rumah

updatge wasap my

Whatsapp 2018 telah UPDATE.

Adakah anda tahu wasap.my telah pun update? pada awal Ogos 2018 ni, satu perubahan telah berlaku pada wasap.my yang ramai usahawan masih tidak tahu. perubahan

pemasaran white hat

Pemasaran White Hat SEO dalam Website

Pemasaran White Hat SEO dalam Website adakah anda masih mencari jalan untuk lakukan pemasaran white hat SEO dalam website atau digital marketing yang bakal mudahkan

bina seo

3 Cara Mudah untuk Bina SEO

tak dinafikan setiap dari kita nak bina SEO dari page belakang sehinggalah ke page hadapan. Betul kan? Untuk bina SEO, ianya mudah sangat dan hanya

usahawan internet

3 Habit Jutawan Usahawan Internet Perlu Ada

[hana-code-insert name=’header footer’ /] di dalam dunia perniagaan Usahawan Internet, tidak dinafikan, ada perkara yang lebih asas sebelum datangnya segala strategi dan teknik pemasaran, kekuatan

3 Tips untuk Tingkatkan Rentak Perniagaan

[hana-code-insert name=’header footer’ /] 3 Bulan lepas, rentak perniagaan saya goyah di mana pendapatan harian saya amatlah rendah sehinggakan barangan di rumah terpaksa di jual

Luck or The Right Technique?

[hana-code-insert name=’header footer’ /] Luck or The Right Technique? pernahkah anda berasa cukup dengan segala teknik pemasaran yang anda ada? adakah itu teknik yang masih

× Ada Apa-Apa Boleh Saya Bantu?