laman web vs fesbuk
topik menarik hari ini, iaitu laman web vs fesbuk .

Laman Web Mini Produk Pertama 

laman web vs fesbuk , mana beri impak yang lebih berkesan dalam pemasaran?

masih ingat tak beberapa bulan lepas, saya ada launch mini product iaitu Set Buang Kurap
 
mini produk ini telah menghasilkan pendapatan sampingan kepada saya sebanyak RM 2,800 sebulan.
 
pernah nampak saya kerap promote di fb atau profile saya?
jarang kan? tapi macam mana saya boleh create sales macam tu?
 

Laman Web Vs Fesbuk , Bagaimana laman web lebih baik dari fesbuk dalam menjual?

jawapannya,
saya dirikan website saya iaitu www.buangkurap.com ( klik utk lihat ). Di website, saya ceritakan maklumat, penyelesaian, cara pembelian etc.
 
perkara ni kebiasaan orang share di whatsapp atau messenger selepas customer pm, kalau tanya saya , saya jarang terima orang mesej di fb atau whatsapp melainkan mereka berikan resit pembayaran sahaja.
 
ok.
Ini Trik Nya.
 

Trik Jualan di Website

laman web vs fesbuk

saya telah terima sebanyak 1,200 targeted audience dalam masa sebulan dengan kadar close rate 4-8%. dalam kata lain, dalam 1,000 pengunjung ,40 orang bertukar menjadi pembeli.
 
well thats quite good. dan still boleh improve. Laman web vs fesbuk , 
dan look it another way,
kalau saya tiada website apa akan jadi?
 
* jenguh nak layan PM kat fb/insta/whatsapp
* nak sengkang mata dari pagi-siang-malam-pagi semula nak layan
* rekod saya sebelum ni buat di fb, setiap 7-8 minit ada pm masuk. sehari 300 pm bro ( bukan iklan )
 
thats the beautiful things about having WEBSITES!
 

Perkara Menarik Bila Ada Website

* jimat masa
* maklumat cukup untuk diberikan pada prospek, pengunjung
* yang datang melawat hanyalah mereka yang beminat dan mencari
 
jadi Julai lepas,saya telah berhenti lakukan bisnes mini-product ini dan berikan kepada Usahawan lain untuk run-kan.
 
untung anda website.
jimat masa, tenaga dan bantu close sale dengan mudah.
 
berikan komen di bawah, saya akan berikan jawapan untuk soalan-soalan berkaitan laman web dan pemasaran. Tanya sahaja, its free .
jadi sekarang jika diberi peluang, nak jimat masa dan tenaga, anda nak mana? laman web vs fesbuk ?
Website Promosi Merdeka

Adam Jamaludin

Beliau adalah Profesional Website Designer. Membantu Usahawan dalam dan luar negara untuk membina perniagaan dan jenama melalui laman web. Tiada website yang tidak dibina melainkan datang bersama hasil iaitu membantu meningkatkan kredibiliti dan jualan kepada Usahawan.

Adam digelar Master Mind dalam Mereka Laman Web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *