Whatsapp 2018 telah UPDATE.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
updatge wasap my

Adakah anda tahu wasap.my telah pun update?

pada awal Ogos 2018 ni, satu perubahan telah berlaku pada wasap.my yang ramai usahawan masih tidak tahu.

perubahan itu sekaligus menggantikan sistem lama khususnya dari segi pendaftaran. Adakah anda pernah menggunakan wasap.my? jika belum , jom cuba. Tekan sahaja WASAP.MY 

Perubahan yang dilakukan oleh wasap.my

ada dua perubahan major yang dilakukan oleh wasap.my. Perubahan pertama melibatkan tema dan perubahan kedua adalah pada pendaftaran. 

1. Perubahan Tema yang Ketara

jika anda perhatikan tema yang digunakan sebelum ini adalah seperti ini iaitu hijau tua dan putih

update wasap.my 2018

wasap.my

wasap.my

update wasap.my 2018

kepada yang baharu iaitu seperti dibawah 

paparan baru wasap.my 2018

       Paparan Baru Wasap.my 2018
paparan baru wasap.my 2018

       Paparan Baru Wasap.my 2018

tema warna telah bertukar kepada biru tuan. Begitu juga dengan warna log in.

2. Cara Pendaftaran Menggunakan Verification 

kelemahan wasap.my yang lepas adalah, sistem mereka membolehkan apa sahaja email ( baik organic atau fake ) digunakan untuk mendaftar. Kini hanya email yang benar-benar organic sahaja boleh didaftarkan semula

  1. Satu Email per akaun
  2. Selepas pendaftaran wasap.my akan hantarkan pada anda satu email verifcation
  3. 6 digit angka akan diberikan untuk aktifkan akaun wasap.my anda
  4. Log in menggunakan email

email dari wasap.my

3. Perubahan Link 

jika dulu kita selalu mencari wasap.my dengan menaip

” manage.wasap.my “

kini carian itu telah berubah kepada 

” http://system.wasap.my “

adakah anda telah tahu perubahan ini? jom ke wasap.my. Lihat perubahan baru dan servis yang mereka berikan. 

MASIH RAMAI USAHAWAN  INTERNET BELUM ADA WEBSITE! Dapatkan servis pembinaan website dari saya AdamJamaludin. Website ini akan membantu meningkatkan sales anda, menceritakan produk anda  serta membuat jualan setiap hari untuk anda.  SLOT TERHARD dan EKSLUSIF sehingga 28 Julai ini.  Klik di sini sekarang!  Atau hubungi saya di 013- 6547910. * *Hubungi sekarang untuk EARLY-BIRD PROMO- Iklan Selama Sebulan dan Penjanaan Trafik Percuma Di Website Baru Anda melalui medium KHAS untuk anda bernilai RM 880!*
Adam Jamaludin

Adam Jamaludin

Adam Jamaludin adalah Professional Website Developer. Kepakaran beliau adalah menghasilkan Laman Web Professional untuk usahawan yang ingin berkembang jaya di dunia Internet. Beliau telah menghasilkan lebih dari 200 buah laman web dalam masa yang singkat. Adam Jamaludin juga bergiat aktif dalam penulisan artikel dan SEO. Beliau telah menghasilkan buku SEO Mastery 2020 untuk membantu usahawan di luar sana.

Tinggalkan komen anda...

This Post Has 2 Comments

  1. slm tuan..
    sye tak mahir sgt nak buat sistem wasap ni..
    selama ni sye guna no fon biasa jer utk bisnes ..
    dh cuba buat wasap link tp pertam kali cuba blh buat..
    tp tiba2 wasap tu hilang cmtu jer..bila klik x masuk direct wasap..
    blh buat utk sye tak tuan

    1. wasalam wbt puan Kartina, inshaAllah mudah sahaja ni, jika perlukan bantuan boleh klik di sini

      whatsapp.adamjamaludin.com

      moga urusan puan Kartina dipermudah

Leave a Reply

Mengenai Saya

Kenali saya Adam Jamaludin, Professional Website Developer dan Penulis Artikel & SEO. Kepakaran saya adalah membantu usahawan membina laman web professional.

Ikuti Saya Di Media Sosial

Post Trending Minggu Ini

Like , Follow , Share Fb Page

Tutorial Terkini di Youtube

×
×

Cart

Whatsapp Saya
Perlukan Bantuan? Tanya sahaja saya..
Hi, Adam Jamaludin sini, ada apa-apa boleh saya bantu? Jika nak urusan lebih lancar, klik di sini untuk terus hubungi saya di Whatsapp